ondernemershypotheek informatie gesprek

De voordelen

Hypotheek voor ondernemers

Ondernemen en een hypotheek. Het lijkt een lastige combinatie omdat je een flexibel inkomen heeft. Maar wist je dat je ook als ondernemer met personeel, zzp’er of freelancer bij ons in aanmerking komt voor een hypotheek? Met onze ondernemershypotheek van Regio Advies Groep Dussen vraag je als ondernemer net zo makkelijk en snel een hypotheek aan als ieder ander. Ook als je een startende ondernemer of zzp’er bent. Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op!

Inkomensverklaring

Ben je minimaal één jaar als ondernemer of zzp’er werkzaam? Dan geldt dat je voor de hypotheekaanvraag een inkomensverklaring nodig kan hebben waaruit je toetsinkomen blijkt. Daarnaast bevat de inkomensverklaring aanvullende informatie over de toekomstbestendigheid van je inkomen.

Een inkomensverklaring kunnen wij bij vier partijen opvragen door het insturen van een ingevuld opdrachtformulier. Afhankelijk van je situatie wordt je door de gekozen partij gevraagd een aantal documenten aan te leveren, waaronder jaarverslagen en IB-aangiftes. De kosten voor het aanvragen van een inkomensverklaring zijn afhankelijk van de complexiteit van de onderneming. De documenten die je moet aanleveren en de kosten vind je terug in het opdrachtformulier. Deze kosten zijn in de meeste gevallen fiscaal aftrekbaar.

 

Je bent niet gebonden aan je eigen bank!

Een veelgemaakte fout onder zzp’ers is dat ze ervan uit gaan dat hun eigen bank ze goed kent en dat ze hierdoor meer kans maken om geaccepteerd te worden. Dit is een hardnekkige mythe. Wanneer je informeert bij je eigen bank naar de mogelijkheden voor een hypotheek dan pakken ze gewoon dezelfde checklist erbij als bij nieuwe klanten om te kijken hoeveel je mag lenen.