De manier die bij jou en je bedrijf past

Als ondernemer heb je genoeg plannen. Waar liggen de kansen? En belangrijker nog: hoe kun je die realiseren? Ben je voornemens om je bedrijf uit te breiden? Wil je je assortiment verruimen? Of wil je een pand gaan huren? Allemaal redenen om een zakelijke financiering af te sluiten. Wij van Regio Advies Groep Dussen denken met je mee hoe jouw plannen financieel uit te voeren.

We zijn als lokaal adviseur graag betrokken bij jou en je bedrijf. Dat helpt enorm, want vaak hebben we al aan een half woord genoeg. Wij zijn graag jouw deskundige gesprekspartner én vertrouwenspersoon bij het realiseren van jouw mooie plannen. Ook als het om een zakelijke lening gaat.

Bedrijfshypotheek

Een bedrijfshypotheek is een vorm van een zakelijke lening. Deze gebruik je voor het kopen van een bedrijfspand waar je je bedrijf in gaat vestigen.

Rekening courant krediet zakelijk

Soms heb je extra financiële ruimte nodig voor je bedrijf. Met een zakelijk krediet kun je tot een afgesproken bedrag rood staan op je zakelijke rekening.

Financieringscheck

Zakelijke financiering en het BKR

Wil je graag een zakelijke lening afsluiten? Dan kijken we samen naar je inkomsten en financiële verplichtingen. Daarnaast doen we ook een check bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Het laatste dat we willen is namelijk dat jij in de geldproblemen komt.

Wat doet het BKR?

Het BKR registreert natuurlijke personen die aansprakelijk zijn voor een zakelijke lening van meer dan € 1000, – met een looptijd langer dan een maand. Dit wordt door het BKR een positieve kredietregistratie genoemd.

Een negatieve kredietregistratie

Naast een positieve kredietregistratie hanteert het BKR ook een negatieve kredietregistratie. Wanneer je een betalingsachterstand hebt, krijg je altijd eerst een aantal herinneringen. Betaal je vervolgens niet? Dan neemt de bank contact met je op om je situatie te bekijken. Is het niet mogelijk om de achterstand op je zakelijke lening of de roodstand op je zakelijke krediet op tijd te betalen? Dan wordt dit bij een achterstand van meer dan € 250, – gemeld bij het BKR. Dit noemt het BKR een negatieve kredietregistratie.  

Meer informatie?

Wil je als ondernemer graag meer informatie over de mogelijkheden op het gebied van zakelijk lenen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs denken met je mee.