Goed voorbereid op reis

Ben je op vakantie en heb je een aanrijding gehad? Dan komt er vaak veel op je af. Je kent de taal misschien niet en je bent in een vreemde omgeving.  Zorg daarom dat je goed voorbereid op weg gaat, dat is vaak het halve werk.

Schadeformulier

Vul samen met de tegenpartij een schadeformulier in. Zorg dat je zoveel mogelijk gegevens invult en controleer of de tegenpartij ook echt zijn gegevens goed heeft ingevuld. Let daarbij extra op het kenteken en maak ook altijd een foto van het voertuig van de tegenpartij met daarop duidelijk het kenteken.

Wil de tegenpartij het schadeformulier niet samen invullen en/of ondertekenen? Vul dan allebei op je eigen schadeformulier één kant in, zodat je twee losse exemplaren hebt. Geef jouw doordruk aan de tegenpartij en vraag de tegenpartij om zijn doordruk van het schadeformulier. Bewaar deze goed.

Download hier je digitale schadeformulier of vraag een papieren schadeformulier aan via deze link . 

Wist je dat het Europese schadeformulier in ieder europees land hetzelfde is? Het enige dat anders is is de taal. Je kunt ze in principe dus naast elkaar leggen zodat je allebei weet wat er staat.

Vul thuis alvast je gegevens in

Als je een aanrijding hebt gehad gebeurt er vaak zoveel dat je zelfs bijna je eigen adres niet meer weet. Leg daarom twee exemplaren van het schadeformulier in het voertuig. Laat één exemplaar blanco en vul bij de andere alvast je polisgegevens, je voertuiggegevens en je eigen NAW gegevens in. Dit scheelt veel tijd en stress.

Weet je niet waarvoor je tekent, teken dan niet!

Begrijp je niet wat de ander heeft geschreven of ben je het er niet mee eens? Teken dan niet. Zodra je tekent ga je namelijk akkoord met wat er door beide partijen vastgelegd is.

Wist je dat het niet verplicht is om de voorkant van het schadeformulier samen te ondertekenen? Je bent enkel verplicht om gegevens uit te wisselen. Laat je dus niet onder druk zetten.

Maak foto’s

Leg zoveel mogelijk dingen vast. Foto’s of filmpjes kunnen achteraf echt een meerwaarde hebben. Doe dit uiteraard alleen als het veilig kan.
Zorg dat je hierbij ook de schade en het kenteken van de tegenpartij  goed vastlegt.

Getuigen

Zijn er getuigen aanwezig? Vraag ze dan hun gegevens achter te laten zodat je ze later kunt bereiken. De voorkeur gaat hierbij uit naar mensen die onafhankelijk zijn, dus geen familie of mensen die met jou meerijden.

Neem  zo snel mogelijk contact op met de alarmdienst

Bel zo snel mogelijk de alarmdienst van je verzekeraar. Zij kunnen je op weg helpen met de afwikkeling van de schade, ook in het weekend en ’s nachts. Ze vertellen je dan ook of je verzekerd bent voor bijvoorbeeld vervangend vervoer. De nummers van de meeste verzekeraars die wij aanbieden vind je hier.

Ander interessant nieuws

Fietsen voor m’n eten Altena en de Zelfstandig Adviseurs van  RegioBank in Dussen en Hank bundelen de krachten met een zomerse stempelactie.
RegioBank springkussen en RegioBank XL voetbaldoel stralen tijdens Buurtzaam feestje.
Let op!

Wij zijn gesloten op

Donderdag 9 mei
Vrijdag 10 mei
Maandag 20 mei