Overlijdensrisicoverzekering

Een sterfgeval is een ingrijpende gebeurtenis. Naast de emotionele gevolgen die hier onherroepelijk aan verbonden zijn, krijgen nabestaanden ook te maken met de financiële gevolgen. Dan is het fijn als uw nabestaanden geen financiële zorgen hebben omdat er een overlijdensrisicoverzekering is afgesloten.

Met een Overlijdensrisicoverzekering geef je een gegarandeerde uitkering aan de nabestaanden bij overlijden voor de einddatum van de verzekering. Een overlijdensrisicoverzekering kun je volledig aanpassen aan uw persoonlijke situatie en wensen, zodat je er zeker van kunt zijn dat je kiest voor de best passende oplossing.

Wij werken samen met de meeste aanbieders van overlijdensrisicoverzekeringen. Hierdoor kunnen wij voor je een vergelijking opstellen waarin we de verschillende mogelijkheden aan voorwaarden en premies naast elkaar zetten. Wij adviseren je graag over de best passende oplossing.

Uitvaartverzekering

Je staat er liever niet bij stil, maar naast veel verdriet kan een overlijden ook financiële problemen met zich mee brengen. De kosten van een uitvaart bedragen gemiddeld € 8000.

Je kunt kiezen voor een uitvaartverzekering in natura, kapitaal of een combinatie.

Naturapolis
Bij een naturapolis bepaal je eventueel samen met een uitvaartverzorger hoe de begrafenis eruit moet komen te zien. De verzekeringspolis bestaat de uit een pakket van onder andere de kist, of de urn, grafrechten, koffie en rouwkaarten. Het voordeel van een uitvaartpolis in natura is dat je er altijd zeker van bent dat er voldoende geld is om de begrafenis of crematie te betalen.

Kapitaalverzekering
Je sluit een uitvaartverzekering met een vooraf bepaald eind bedrag (koopsom). Deze verzekeringsvorm wordt ook wel een koopsompolis genoemd. De nabestaanden ontvangen de uitkering en bepalen zelf vervolgens hoe dit te besteden.

Wat kost een uitvaart?

Er zijn veel mogelijkheden om een uitvaart vorm te geven. Uitvaartkosten liggen al gauw tussen de € 7.500 en € 10.000. Deze zijn afhankelijk van je persoonlijke wensen. Wil je de uitvaart sober houden met een besloten kring? Dan zullen de uitvaartkosten lager zijn, dan wanneer je een grote groep wilt uitnodigen.

Naast de kosten voor begraven of cremeren heb je te maken met andere kosten. Voor elke uitvaart zijn er basiskosten. Je kunt hierbij denken aan de diensten van de uitvaartverzorger en de laatste verzorging van de overledene en de opbaring in een mortuarium, uitvaartcentrum of thuis. Vaak vindt bij een uitvaart ook een plechtigheid plaats. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Kies je bijzonder rouwvervoer, een luxe kist of uitgebreide catering? Dan kunnen de kosten oplopen. In de Uitvaartkostenmeter maak je eenvoudig een berekening van de uitvaartkosten.