Je aansprakelijkheidsverzekering via Regio Advies Groep Dussen

Wij helpen je graag bij het vergelijken van een aansprakelijkheidsverzekering (AVP), zodat je altijd de AVP vindt die het best bij jou past. Besluit je om jouw aansprakelijkheidsverzekering via ons af te sluiten? Dan zijn wij je aanspreekpunt bij vragen en schades. Dat geldt ook voor andere verzekeringen die je via ons afsluit. Je zit bij ons dus nooit aan een verzekeraar vast.

Verzekerde gezinssamenstelling

Je kunt de aansprakelijkheidsverzekering voor jezelf afsluiten, als je alleen woont. Bestaat je huishouding uit meerdere personen? Dan geldt de dekking voor jou zelf, je partner, thuiswonende en voor stage of studie uitwonende kinderen. Ook de inwonende (groot)ouders zijn meeverzekerd, en logés en huispersoneel.

Eigen risico

Meestal geldt er geen eigen risico tenzij dit apart op het polisblad staat vermeldt, bijvoorbeeld voor kinderen of een algemeen eigen risico.

Jagersrisico

Als je jager bent, dan ben je verplicht om het jagersrisico op je aansprakelijkheidsverzekering mee te verzekeren. De schade die je – als jager – tijdens de jacht in Nederland toebrengt aan anderen is dan verzekerd.

Veel gestelde vragen aansprakelijkheids-verzekering

We hebben gezinsuitbreiding gehad, moeten we de verzekering aanpassen?
Je kunt de aansprakelijkheidsverzekering afsluiten als alleenstaande of voor je gezin. Heb je een alleenstaande dekking? Dan moeten we de verzekering aanpassen. Neem hiervoor contact met ons op.
Zijn huisdieren meeverzekerd?
De schade die je huisdieren veroorzaken, en waarvoor je verantwoordelijk bent, is meeverzekerd zolang het gaat om dieren die je particulier, als hobby houdt.
Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?
Nee, de aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Het is wel verstandig dat je de verzekering afsluit. De premie is laag en de dekking is ruim.
Eén van de kinderen gaat op zichzelf wonen, moeten we de verzekering aanpassen?
Zolang je zoon of dochter voor studie uitwonend is, is hij/zij nog verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering (mits je de gezinsdekking hebt afgesloten). In alle andere gevallen moet je zoon/dochter zelf een verzekering afsluiten.
Kan ik mijn partner of kinderen aansprakelijk stellen voor mijn schade?
Alleen lichamelijke schade die verzekerde gezinsleden bij elkaar veroorzaken, is meeverzekerd. Schade aan spullen van elkaar is niet verzekerd.
Is schade tijdens mijn werk ook verzekerd?
Alleen je bezigheden (en die van je gezinsleden) als particulier zijn verzekerd. Betaalde arbeid is niet meeverzekerd. Vrijwilligerswerk valt dus wel onder de dekking. Schade tijdens stage, vakantiebaan of krantenwijk van je kinderen is wel meeverzekerd.
Wat is opzicht
Met opzicht wordt bedoeld schade aan zaken die je in je bezit had, maar waarvan je niet de eigenaar bent. Hierbij kun je denken aan spullen die je van iemand hebt geleend of gehuurd. Als er sprake is van opzicht, kan het zijn dat de schade niet of niet volledig wordt vergoed.