Dekkingen

WA
 • Schade die je aan anderen toebrengt

WA is de verplichte basis autoverzekering. Kun je zelf een nieuwe auto kopen als je auto wordt gestolen? Of als je auto total loss rijdt? Dan is een WA / Beperkt Casco- of WA / Casco-dekking (All Risks) niet nodig.

WA & Beperkt Casco
 • Schade die je aan anderen toebrengt
 • Brand en storm
 • Ruitschade
 • Diefstal en inbraak
 • Schade door aanrijding met dieren

De WA / Beperkt Casco-dekking vergoedt ook schade na diefstal. Kun je uit eigen portemonnee een nieuwe auto kopen als je deze total loss rijdt? Dan is de WA / Beperkt Casco-dekking een goede optie voor jou.

WA & Casco (All Risk)
 • Schade die u aan anderen toebrengt
 • Brand en storm
 • Ruitschade
 • Diefstal en inbraak
 • Schade door aanrijding met dieren
 • Schade door vandalisme
 • Schade door eigen schuld
 • Schade door onverwachte gebeurtenissen

Heb je een vrij nieuwe auto en kan/wil je schade niet van eigen geld betalen? Dan adviseren wij je een WA & Casco (All Risk) autoverzekering.

Zo kies je de beste autoverzekering

Schadevrije jaren

Als je een autoverzekering afsluit, bouw je vanaf de eerste dag schadevrije jaren op. Voor elk jaar dat je geen schade claimt, krijg je er één schadevrij jaar bij. Ben je zelf schuldig aan een schade of kun je deze niet verhalen op iemand anders? Dan val je  vijf schadevrije jaren terug als je de schade claimt. Ben je op dat moment nog maar een paar jaar verzekerd? Dan komt je dus op een negatief aantal schadevrije jaren uit. Als je meer dan 15 schadevrije jaren heeft, val je altijd terug naar 10 jaren. Het aantal schadevrije jaren bepaalt de hoogte van uw premiekorting. De korting verschilt per verzekeraar.

Tweede gezinsvoertuig

Heb je al een auto verzekerd via dezelfde verzekeraar? En verzeker je via ons ook de auto van bijvoorbeeld je partner? Dan ontvang je meestal een extra korting op je tweede gezinsvoertuig. Wil je profiteren van deze tweede voertuigkorting? Bel of mail ons, zodat wij dit direct voor je kunnen regelen. Goed om te weten: de korting geldt voor auto’s, campers en motoren.

Schade aan je auto?

Aanvullende dekkingen

Inzittendenverzekeringen

Bij de meeste autoverzekeraars kun je een inzittendenverzekering afsluiten. De ongevallen-inzittendenverzekering vergoedt schade bij overlijden en blijvende invaliditeit tot een maximum bedrag. De schadeverzekering voor inzittenden vergoedt alle vormen van letselschade, materiële schade en schade aan je spullen. Bovendien keert deze verzekering de werkelijke schade uit.

Rechtsbijstand motorrijtuigen

Heb je meerdere voertuigen en neem je veel deel aan het verkeer? Dan is een ‘gewone’ rechtsbijstandverzekering met module Verkeer voordeliger en uitgebreider dan een aanvullende rechtsbijstandverzekering bij je motorrijtuigenverzekering. Controleer of je al een rechtsbijstandverzekering hebt met de module Verkeer. Zo voorkom je dat je dubbel verzekerd bent.

Nieuwwaarderegeling en aanschafwaarderegeling

Met een nieuwwaarderegeling vergoedt je verzekeraar de nieuwwaarde van je nieuwe auto als deze wordt gestolen of total loss is. Als je bij een tweedehands auto een aanschafwaarderegeling afsluit, vergoedt je autoverzekeraar de aanschafwaarde bij diefstal of total loss.

Veel gestelde vragen Autoverzekering

Ben ik verzekerd voor ruitschade?
Als je WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco bent verzekert is er dekking voor ruitschade.
Heb ik een eigen risico?
Dat verschilt per verzekeraar. De meeste verzekeraars werken met een eigen schadeservice. Neem hiervoor contact met ons op.
Hoe kan ik het beste een wijziging doorgeven?
Neem hiervoor contact met ons op. Heb je een wijziging in het weekend? Dan kun je ook een Whatsapp sturen naar 0416-391132. Vermeldt hierin je gegevens, de nieuwe kenteken/meldcode combinatie en de gewenste dekking.
Mag ik mijn auto uitlenen?
Je mag je auto uitlenen zolang dit niet structureel is. Als degene aan wie je de auto uitleent schade rijdt, wordt de schade geclaimd op jouw autoverzekering. Dat kan wel gevolgen hebben voor de schadevrije jaren en dus voor de korting die je krijgt op de premie. De premie kan hierdoor dus hoger worden. Je kunt dat niet verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de bestuurder.
Het verschil tussen een ongevallen- en schade inzittendenverzekering
Een ongevallen inzittendenverzekering keert een vooraf vastgesteld geldbedrag uit als een verzekerde overlijdt of blijvend invalide raakt door een ongeval. De hoogte van de uitkering is dus niet afhankelijk van de werkelijke schade. Een schade inzittendenverzekering vergoedt geen vast bedrag, maar de werkelijk geleden schade van bestuurder en passagiers door een ongeval met de verzekerde auto. Dat kan zijn schade aan kleding of bagage, maar ook inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten.
Zijn beide auto's op de wijzigingsdatum verzekerd?
Ja, op de dag van de autowijziging zijn beide auto’s verzekerd.