Zorgverzekering vergelijken

Ben je op zoek naar een goede en passende zorgverzekering? Maak dan gebruik van de Regio Advies Groep Dussen Zorgverzekeringsvergelijker of sluit hier je huidige zorgverzekering over met extra korting . Hiermee kun je simpel, makkelijk en snel vele zorgverzekeringen in Nederland vergelijken. Je doet dit heel handig met slechts enkele drukken op de knop.


Je klikt simpel de dekkingen aan die je wenst en de zorgverzekeringsvergelijker zoekt voor je automatisch de beste zorgverzekering.


In de zorgverzekeringsvergelijker vindt je zorgverzekeringen van onder andere:

 • CZ
 • OHRA
 • NN
 • VGZ
 • Stad Holland
 • ASR
 • ONVZ

Bestaande verzekering oversluiten

Je bestaande verzekering behouden maar wel genieten van extra collectiviteitskorting? Ook dat kan bij ons!

Sluit heel makkelijk je huidige verzekering over naar ons. Ook dit kan heel makkelijk via de Zorgverzekeringsvergelijker. Vul de gegevens van je huidige verzekering in en doorloop de vergelijker. Je kunt er dan voor kiezen om je eigen verzekering te behouden en de korting toe te voegen of de verzekering over te sluiten naar een andere verzekeraar.

Collectiviteitskorting
Sluit je een zorgverzekering af via Regio Advies Groep Dussen? Dan maak je ook vaak ook gebruik van collectiviteitskorting! Dit kan tot maximaal 5% korting op de basispremie opleveren, dat scheelt al snel zo’n € 65,- per jaar. Daarnaast kun je nog eens maximaal 10% korting op de aanvullende verzekering krijgen.

Basisverzekering

De overheid beslist ieder jaar wat de basisverzekering vergoedt. Dit kan dus ieder jaar wijzigen. Uit de basisverzekering krijg je de meeste zorg vergoed. Denk hierbij aan:
 • Een bezoek aan je huisarts
 • Ziekenhuiszorg: de ambulance, het ziekenhuisverblijf en de behandeling door medisch specialisten.
 • Tandartskosten t/m 17 jaar
 • Kraamzorg en verloskundige hulp
 • Fysiotherapie: tot 18 jaar en voor chronische aandoeningen
 • Geneesmiddelen
 • Psychologische hulp
 • Wijkverpleging
 • Kosten voor de apotheek

Basisverzekering

De zorgverzekering bestaat naast de verplichte basisverzekering ook uit een eventuele aanvullende verzekering. Ben je aanvullend verzekerd? Controleer dan of dit nog nodig is. De premies van aanvullende verzekeringen variëren van €8 tot €60 euro per maand. Een tandartsverzekering kost al snel €10 euro per maand maar de jaarlijkse vergoeding hiervoor is gebonden aan een maximum. Heb je bijvoorbeeld een prima gebit, dan is het in sommige gevallen beter om zelf geld achter de hand te houden voor als er complicaties zijn. Ook bij het beslissen over aanvullende verzekeringen is het belangrijk na te gaan welke zorg je nodig hebt, ontdoe je er niet zomaar van. Als je bijvoorbeeld sport en vaak blessures hebt, wil je misschien wel naar de fysiotherapeut.

Veel gestelde vragen zorgverzekering

Wat is het eigen risico?
Het eigen risico is een deel van de zorgkosten uit de basisverzekering dat je zelf betaalt. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan de medisch specialist in het ziekenhuis, medicijnen en spoedeisende hulp. Het verplicht eigen risico wordt vastgesteld door de overheid. In 2020 is dit € 385,-.

Je kunt ook kiezen voor een vrijwillig eigen risico, je betaalt dan minder premie. Maak je vaak gebruik van zorg uit de basisverzekering? Dan is het waarschijnlijk niet verstandig om te kiezen voor een vrijwillig eigen risico.
Wat is het verschil tussen een natura- en restitutieve verzekering?
Bij de meeste zorgverzekeraars kun je kiezen tussen een restitutiepolis en een naturapolis. Soms wordt daarnaast een natura selectief polis (budgetpolis) aangeboden. Wij leggen het verschil graag aan je uit.

Restitutiepolis
Met een restitutiepolis bent je vrij om te kiezen naar welke zorgverlener je gaat. Je krijgt bij alle ziekenhuizen en zorgverleners tot maximaal 100% van het marktconform of wettelijk tarief vergoed. Je betaalt meestal wel eerst het verplicht eigen risico.

Marktconform tarief
Het marktconforme tarief is het tarief dat in de Nederlandse markt normaal is voor een bepaalde behandeling. Dit betekent dat je geen volledige vergoeding krijgt voor onredelijk hoge bedragen.

Wettelijk tarief
Het wettelijk tarief is het tarief dat de overheid vaststelt. Je betaalt meestal meer premie voor een restitutieverzekering dan voor een natura-verzekering.

Naturapolis
Met een naturapolis kun je terecht bij zorgverleners waar de zorgverzekeraar een contract mee heeft. Je krijgt dan een volledige vergoeding en bent verzekerd van goede zorg. Voor sommige zorg betaal je wel uw eigen risico en/of een eigen bijdrage. Ga je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener? Dan betaal je mogelijk een deel zelf.

Natura selectief (budget polis)
Bij de natura selectief polis heb je de keuze uit een select aantal gecontracteerde zorgverleners. Is de zorgverlener niet gecontracteerd, dan krijg je een vergoeding tot een maximaal percentage van het marktconforme tarief. Het percentage is afhankelijk van de zorgverzekeraar.
Heb ik een aanvullende verzekering nodig?
Verwacht je komend jaar kosten voor fysiotherapie, een bril of de tandarts? De basisverzekering vergoedt alleen de meest noodzakelijke zorgkosten. Kies daarom voor een aanvullende verzekering. Je kunt kiezen uit verschillende aanvullende pakketten die aansluiten op uw specifieke wensen, van beperkt tot uitgebreid of specifiek voor jongeren, gezinnen en senioren.

Het is goed om even terug te kijken. Hoeveel premie betaalde je vorig jaar voor je aanvullende verzekering? En had je zorg nodig die buiten de basisverzekering viel? Als je verwacht dat deze situatie volgend jaar niet verandert, dan is het belangrijk om een aanvullende verzekering te overwegen.
Ik wil overstappen, waar moet ik rekening mee houden?
Wil je wisselen van zorgverzekering? Dan moet je de oude verzekering opzeggen (uiterlijk 31 december). Je hoeft je hier geen zorgen over te maken. Dit gaat namelijk in de meeste gevallen vanzelf. Je nieuwe verzekeraar zegt de oude op als ze de aanvraag accepteren.

Je kunt de zorgverzekering ook zelf opzeggen tot en met 31 december, terwijl je nog geen nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten. Voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering heb je namelijk tot en met 31 januari de tijd. De zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in. Maar het beste is natuurlijk om uw zorgverzekering pas op te zeggen als je zeker weet dat je door de nieuwe zorgverzekeraar wordt geaccepteerd.

Voor de basisverzekering moet de verzekeraar u accepteren. Bij de meeste verzekeraars kunt u ook een aanvullende verzekering afsluiten zonder het beantwoorden van extra vragen over uw gezondheid. Maar als u een uitgebreide aanvullende verzekering wilt moet u wel rekening houden met deze extra vragen (medische acceptatie).
Hoe gaat het met zorgkosten in het buitenland?
Iedereen met een basisverzekering heeft wereldwijd recht op onvoorziene noodzakelijke zorg. Als je op vakantie bent en een ongeluk krijgt, worden de ziekenhuiskosten dus vergoed.

Let op! deze vergoeding is maximaal 100% van wat de behandeling in Nederland kost. Een behandeling in het buitenland kan vele malen duurder zijn dan in Nederland. Je kunt je hiervoor aanvullend verzekeren op de zorgverzekering of reisverzekering.